Lid worden

Kom eens kennis maken

Naast deelname aan de diverse activiteiten en concoursen, staan saamhorigheid en gezelligheid bij ons voorop.

Wie kan er lid worden van onze schuttersvereniging St.Antonius ?

In principe kan iedereen lid worden van onze vereniging.

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij onze vereniging!

De minimum leeftijd voor het lidmaatschap is 16 jaar. Als Aspirant-lid kunnen zij die zich willen inzetten bij de beoefening, van muziek en het schutterswezen, ten behoeve van de vereniging, tenminste de leeftijd van 8 jaar en de leeftijd van zestien jaar nog niet hebben bereikt.

Je gaat tevens dan akkoord met de privacy verklaring die op onze website staat weergegeven.

Tot erelid kunnen worden benoemd, leden die de leeftijd van vijfenzestig jaar hebben bereikt en onmiddelijk daaraan voorafgaand onafgebroken twintig jaar lid zijn geweest.

Financiële bijdrage vanaf 1-1-2019:

1. Beschermheer der Schutterij € 3000,00 per jaar (informatie Bestuur).
2. Vrienden van de Schutterij € 250,00 per jaar (informatie Bestuur).
3. Volledig geüniformeerd lidmaatschap, per persoon € 50,00 per jaar (inclusief deelname aan alle activiteiten + uniform + attributen en/of instrument inclusief korting op entree zaterdagavond en gratis entree op maandag tijdens Lengelse kermis en tijdens het schuttersfeest)(jeugd t/m 18 jaar 50% reductie) Voor overige geüniformeerde uit één gezin per persoon € 35,00 per jaar.
4. Volledig lidmaatschap voor 1 persoon € 30,00 per jaar ( inclusief korting op entree zaterdagavond en gratis entree op maandag tijdens de Lengelse kermis en tijdens het schuttersfeest ) Voor overige leden uit één gezin per persoon € 15,00 per jaar.
5. Donateurschap € 15,00

Wij zijn op zoek naar versterking in elke sectie van onze vereniging.

Als je muziek wilt maken, maakt het niet uit of je een beginnende muzikant bent of al jarenlang een muziekinstrument bespeelt, of je jong bent of al wat ouder: als je het leuk vindt om muziek te (gaan) maken ben je bij ons aan het juiste adres

Zodra je lid wordt, betaal je contributie. Daarnaast krijg je voor dit bedrag een goed onderhouden instrument in bruikleen van de vereniging. Tevens is er de mogelijkheid om muziek les te nemen op de muziek school, de kosten hiervoor zijn het eerste jaar voor de vereniging.

Onze Drumfanfare oefend elke dinsdag avond vanaf 19.00 uur in 't Bosman Huus Antoniusstraat 14a 7041 AP LENGEL. Je bent van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken tijdens een van onze repetities en/of neem contact met ons op voor meer informatie!
De schutters/ kruisboogschutters oefenen elk donderdag avond vanaf 19.30 uur.
Je kunt ook Schutter, Bieleman, Officier, Marketentster en/of Vendlier worden.

De schutterij neemt jaarlijks deel aan een aantal activiteiten, waaronder:
- Kermis rondgang bij buurt verenigingen
- De zelf georganiseerde Kermis te Lengel in oktober
- Het Schuttersfeest in mei/juni
- Concoursen van Kring de Achterhoek en Federatief
- Europees Schutterstreffen
- Sinterklaas intocht
- 4 mei Dodenherdenking