click hier voor het :

      Programma Kermis 2022

 

Oergezellige Lengelse Kermis 2021

Bram Peters  KermisKoning en FladderKoning in Lengel

Nadat we vorig jaar verstoken waren van het vieren van de Lengelse kermis, kunnen we dit jaar met veel voldoening terugkijken op de laatste kermis van de Achterhoek in Lengel.

Op zaterdagavond was het al heel gezellig in de schutterstent met optredens van Jordy van de Boer, De Sfeermakers en het Feestteam. Het geheel werd aan elkaar gepraat door DJ Patjoo. Met name de jongere bezoekers maakten er een mooi feest van. Na afloop was de organisatie, met behulp van vele vrijwilligers nog druk om de feesttent weer in orde te brengen voor het koffieconcert op de zondagmorgen met medewerking van de Achterhoekse dialectband Boh Foi Toch. De ruim 300 bezoekers, aan lange tafels, werden verzorgd met een lekker ontbijt voorafgaand aan de eerste tonen van Boh Foi Toch. Binnen de kortste keren stonden ze op banken en zongen ze de liedjes uit volle borst mee.

Het middagprogramma stond in het teken van de rondgang door Lengel en ’s-Heerenberg-Oost. Onder stralende zonneschijn stonden Harmonie Crescendo uit ’s-Heerenberg en het Gilde St. Jan uit Keijenborg aangetreden. De vendelhulde werd in ontvangst genomen door de aanwezige konings- en keizersparen, locoburgemeester de heer Jan van Halteren en Pastoor Marc Oortman. Aangekomen in de schutterstent sprak namens het bestuur secretaris Ruud Tousain de aanwezigen toe, waarna de heer van Halteren de Lengelse Kermis 2021 officieel opende. Pastoor Marc Oortman zegende in zijn woord de Lengelse Kermis in. De livemuziek van Free Line zorgde voor een gezellige sfeer tot in de vroege avond.

Maandagmorgen werd traditioneel het Kermiskoningspaar Marco en Inge Gunsing door drumfanfare en schutterij opgehaald. Na de vendelhulde, koffie en broodjes, vertrok het gezelschap naar de Schutterstent. Inmiddels was het schietterrein al in gereedheid gebracht en nam het Koningsschieten een aanvang. De technische commissie had voor dit jaar een geheel nieuwe vogel ontworpen, die naar bleek ook heel taai was! Na 396 schoten lukte het drumfanfarelid Bram Peters om de romp naar beneden te halen. Hij koos zijn vriendin Daphne als Koningin. De hals was een prooi voor Albert Peters, de linkervleugel werd er door Bert Arendsen afgeschoten, de rechtervleugel ging na verloting naar Raymond Giesen en de staart was een prooi voor Marcel Lenting

Bij het vogelschieten voor dames wist Irene Peters het winnende schot te lossen. De hals was voor onze nieuwe Marketentster Jeanette Stienissen, Ricky Joling, een van onze jeugdleden wist zowel de rechter- als linkervleugel eraf te schieten. De staart ging naar Mariska Wichers

In de schutterstent had toporkest Kaliber inmiddels het podium betreden. De vele aanwezigen werden getrakteerd op een spektakel van jewelste en daarmee werd de maandagmiddag er een om niet snel te vergeten.

Dinsdagmorgen werden de leden van Schutterij getrakteerd op een ontbijt en enkele consumpties door onze nieuwe kermiskoning Bram, waarna tijdens het traditionele appèl de huldiging van 11 jubilarissen plaatsvond.

Ook het fladderschieten werd een prooi voor Bram Peters. Hij bleek uiteindelijk het koelst en wist met een gemikt schot het winnende blokje er af te schieten. In de middag was het nog gezellig in de schutterstent met medewerking van DJ Henk Pouwels.

Dit jaar werd er ook weer een kermisloterij georganiseerd. Hierbij de winnende lotnummers:

1e prijs             €250    lotnummer 1001      

2e prijs             €125    lotnummer 1976

3e prijs             €75      lotnummer 2039

4e prijs             €50      lotnummer 0893

5e prijs             €40      lotnummer 0766

6e prijs             €30      lotnummer 1161

7e prijs             €25      lotnummer 0903

8e prijs             €20      lotnummer 0332

9e prijs             €15      lotnummer 1798

10e prijs          €12,50 lotnummer 1028

11e prijs          €10      lotnummer 0742

12e prijs          €7,50   lotnummer 1391

13e prijs          €5,00   lotnummer 0666

14e prijs          €5,00   lotnummer 1293

15e prijs          €5,00   lotnummer 0051

prijzen onder voorbehoud van (type)fouten

Gewonnen prijzen kunnen na telefonisch contact (06-25455054) bij onze penningmeester Rob Krijgsman, Oude Kapelstraat 1a, Lengel worden afgehaald.

Het bestuur kan terugkijken op een oergezellige en zeer geslaagde Lengelse Kermis zonder noemenswaardige incidenten. Zij danken iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd in welke vorm dan ook. Tot volgend jaar.

KermisKoning 2019 Marco en Inge Gunsing

Winnaars fladderschieten vlnr.

Wouter Giesen, Lars Giesen, Marco Gunsing, Rick van Os Joling en fladderkoning Bram Peters